Skulptur

Följ med in i lerans fascinerande värld. Vi arbetar med modell, utmanar den högra hjärnhalvan och skulpterar den formbara leran i tredimensionell form.
Världen är tredimensionell och människan har gestaltat den som sådan i tusentals år. Leran tillåter dig att leka och experimentera, abstrakt och konkret. Jag guidar dig igenom din egen process och hjälper dig att hitta ditt uttryck i din egen takt.

Din utmaning
Koncentrationen är stor och arbetet intensivt. Processen, resan, är det viktigaste – upptäckterna vi gör under tiden som händerna och ögat samarbetar. Du lär dig att förstå leran med dess förutsättningar och möjligheter samt övar dig i att låta höger hjärnhalva samarbeta för att beskriva ögats och handens känsla.

Kursinnehåll
Vi arbetar med modell, söker volym, riktning, mellanrumsformer och gestaltar det vi ser. Grupperna är lagom små för att ge utrymme åt var och en. Arbetet sker genom individuella genomgångar och i grupp och passar därför även dig som inte har testat skulptur förut.

Medborgarinstitutets lerskulpturkurs 3-5.4 med mig som handledare har ett fåtal platser kvar. För anmälan ring 018-531620 eller webbanmälan www.medis.ax 

LAT: 59° 59.406′ N LON: 020° 20.187′ E